William Kassouf i centrum för en annan pokerkontrovers

William Kassouf är en pokerspelare med gott och dåligt rykte. Han är känd för sitt oupphörliga ”pratande” vid borden, och även om vissa tycker att det är roligt, tror de flesta att han bara är en skurk. Och så hände det 2018 när han ertappades med att dela ut marker vid ett roulettebord. Han bad om ursäkt och skyllde på fylleriet, men han orkade inte. Förra veckan var han i centrum för kontroversen efter att flera personer anklagat honom för skumt beteende vid Irish Poker Open. Det första fallet kom från Barny Boatman, som spelade med Kassouf i ett pengaspel. Enligt Boatmans tweet satte sig Kassouf vid bordet, men istället för att lägga sina marker framför sig sa han helt enkelt att han hade €300. På något sätt kom han ikapp och synade insatsen och vann €30, igen utan att använda några marker. Det var som en ”Trust me”-situation. Efter ”callet” lade han äntligen tre €100 marker på bordet. Han synade sedan på floppen, men placerade fortfarande inte €30 före floppen förrän Boatman synade.
VegasSlotsOnline News pokerproffs David Lappin frågade Boatman om ytterligare förklaring, till vilken Boatman svarade: ”Han gjorde ett väldigt dumt försök att korta potten. Jag väntade tillräckligt länge för att vara säker på att han aldrig skulle ta pengar, även om det stod skrivet på hans inse att han inte skulle göra. När jag ringde gjorde han, som man kunde förvänta sig av honom, en mycket dålig handling, låtsades att han hade glömt och inte visste hur mycket han var skyldig.”

Video på sociala medier

Äta och skynda? Mer konflikt uppstod senare på kvällen, även om rapporterna om vad som hände eller inte hände varierade. Leo Worthington-Leese lade upp en video på sociala medier där han sa att Kassouf köpte in Pot-Limit Omaha för cirka 300 € när alla andra hade köpt minst 1 000 € och förlorat allt. Han köpte samma sak igen och fann sig snart förlora all-in igen.
Eftersom det fanns en sidobank och en huvudbank tog köpmannen lite tid på sig att lista ut saker. När det hände påstods Kassouf ha tagit markerna och ”sprang ut ur kortrummet”.

Worthington-Leese var ute ur pokerrummet vid den tiden och hörde inte om den påstådda händelsen från en vän förrän strax efteråt, även om hon säger att hon fick bekräftelse från ett par personer vid bordet.
Keith Littlewood bekräftade historien och twittrade att han var en av tre spelare inblandade i potten. Han berättade senare för PokerNews att efter att ha gått all-in, ”Inga stackar räknades eller placerades i mitten. Kassouf sa till dealern, ”Lämna det bara och beställ på rivern.”

I slutet av handen, när det var dags att avgöra potten och stackarna, ”Då gick [dealern] för att göra huvudinsatsen och det fanns bara mörkar och heads. Kassoufs stack var borta och Kassouf likaså.” Alla frågade var Wills stack var. Köpmannen ropade ordet och fick vakterna att söka efter honom. Han försvann spårlöst.”

Littlewood erkänner att han inte såg Kassouf lämna, men han var borta och hans marker likaså, så alla satte ihop två och två.
Till sitt försvar förnekade Kassouf brott och sa till PokerNews att han inte tog sina marker eller sprang ut ur pokerrummet.
”Jag förlorade båda potterna, så innan jag lämnade pokerrummet reste jag mig för att chatta med min vän Nikolay Ponomarjov vid vårt bord och en annan vän Alex Zeligman vid ett annat bord (eftersom de båda var på mitt flyg tillbaka till London). När jag var där var det inga problem och ingen ringde av någon anledning när jag var i pokerrummet, säger Kassouf.
Irish Poker Opens turneringschef JP McCann bekräftade med både Ponomarjov och Zeligman att de pratade med Kassouf efter affären, vilket betyder att Kassouf tydligen inte har tagit en paus från att försöka undvika bedrägerierna han har anklagats för.