Hur spelar man Texas Hold’em

Texas Hold’em är en form av poker där varje spelare får två privata kort och sedan fem gemensamma kort läggs ut på bordet. Spelet spelas i flera omgångar och det spelar med den bästa femkortshanden som vinner potten.

För att spela Texas Hold’em behöver man allmänt en standard 52-korts kortlek och markering eller markeringschips för att representera potten. Spelet börjar med att varje spelare får två privata kort och sedan läggs de tre första gemensamma korten ut på bordet (flop). Efter det följer ytterligare två omgångar med ett fjärde gemensamt kort (turn) och ett femte och sista kort (flod).

Spelarna kan använda valfria kombinationer av de privata och gemensamma korten för att bilda den bästa femkortshanden. Målet är att vinna potten genom att ha den bästa handen vid slutet av spelet eller genom att få alla andra spelare att lägga sig genom att satsa och höja under spelets gång.

Texas Hold’em

Med hjälp av poker sändningar i TV har Texas Hold’em (eller bara ’Hold’em’) blivit världens mest populära pokervariant, både i fysiska kasinon och online på nätet. Vi kommer att gå in mer i detalj nedan, men här är några grundregler.

  • Varje spelare får två kort som endast han eller hon får se.
  • Dealern lägger upp fem kort, först tre, sedan ett och slutligen det sista, som alla spelare kan använda för att skapa den bästa möjliga femkortshanden.
  • Före och efter varje kort delas ut får spelarna satsa. För att vara med i handen och se nästa kort måste alla spelare satsa lika mycket.
  • Den bästa pokerhanden vinner potten.

Pokerhänder från bästa till sämsta

1. Royal Flush10JDKADen bästa möjliga handen i Texas hold’em är kombinationen av tio, knekt, dam, kung, ess, alla i samma färg
2. Rak spolning56789Fem kort i samma färg i ordningsföljd
3. Fyra lika3333KAlla fyra numeriskt matchande kort
4. Fullt husJJJKKKombination av tre lika och ett par i samma hand
5. Spola2459KFem kort i samma färg, i valfri ordning
6. RakA2345Fem kort i valfri färg, i ordningsföljd
7. Tre av ett slag77745Tre numeriskt matchande kort
8. Två par99KK4Två olika par i samma hand
9. Ett par10103FKAlla två numeriskt matchande kort
10. Högt kortK2483Det högst rankade kortet i din hand med ett ess som det högsta och två är det lägsta