Det finns många enkla kortspel som du kan spela med vänner och familj.

Här är några exempel på kortspel som är lätta att lära sig och spela:

Krig (War):

Antal spelare: 2. Korten delas jämnt mellan spelarna. Under varje omgång spelar spelarna ut ett kort var på bordet, med den högsta kortet som vinnare. Om det blir oavgjort, ”krig” utbryter och spelarna lägger ut ytterligare kort tills en spelare vinner.

Fyrmanswhist :

Antal spelare: 4 Spelarna delas 13 kort var och spelar ut ett kort i tur och ordning. Den som spelar ut det högsta kortet i den ledande färgen vinner ”sticket” och får börja nästa omgång. Målet är att vinna så många stick som möjligt.

Kille (Knock):

Antal spelare: 2-6 Spelet påminner om Gin Rummy och målet är att samla set och sekvenser med kort. Spelarna byter ut kort från handen med kort på bordet för att förbättra sin hand. När en spelare tror att de har den lägsta poängen i handen, ”knackar” de, och alla jämför sina händer.

Chicago:

Antal spelare: 2-4 Chicago är en kombination av sticktagning och poker. Spelarna får fem kort var och spelar ut ett kort i tur och ordning. Den som spelar ut det högsta kortet i den ledande färgen vinner ”sticket”. Efter att alla kort har spelats, jämförs händerna som i poker, och den bästa handen vinner.

Hjärter (Hearts): Antal spelare:

3-7, men optimalt 4 Målet är att undvika att ta kort med hjärter och damen av spader, eftersom de ger minuspoäng. Spelet spelas i flera rundor, och spelarna passar kort till varandra innan varje runda börjar. Spelaren med lägst poäng vid slutet av spelet vinner.

Dessa kortspel är enkla att lära sig och kräver bara en standardkortlek med 52 kort. Prova något av dessa spel nästa gång du vill ha en trevlig och enkel aktivitet med vänner och familj.