Pokerspelare Erik Seidel

Erik Seidel är en amerikansk professionell pokerspelare som föddes den 6 november 1959 i New York City. Seidel är en av de mest framgångsrika och respekterade pokerspelarna i historien och har vunnit flera WSOP-armband (World Series of Poker) och WPT-titlar (World Poker Tour).

Erik Seidel började sin karriär som professionell backgammon-spelare innan han övergick till att spela poker. Han fick sitt genombrott under 1988 års World Series of Poker Main Event, där han kom på andra plats och förlorade mot Johnny Chan. Denna final har blivit odödliggjord i filmen ”Rounders” från 1998.

Seidel har vunnit flera WSOP-armband i olika pokervarianter, vilket visar hans skicklighet och mångsidighet som pokerspelare. Fram till 2021 har Erik Seidel vunnit över $37 miljoner i liveturneringsvinster, vilket gör honom till en av de mest framgångsrika pokerspelarna genom tiderna.

Seidels framgång och långvariga karriär har gett honom erkännande och respekt inom pokervärlden. Han blev invald i Poker Hall of Fame 2010, vilket är en stor ära och bekräftelse på hans prestationer och bidrag till spelet.