Det finns många kortspel som kan spelas med två spelare.

Här är några populära tvåpersoners kortspel:

Gin Rummy:

Ett klassiskt kortspel där målet är att bilda kombinationer av kort i form av stegar och trissar. Spelaren som först når en viss poäng, oftast 100, vinner spelet.

Krig (War):

Ett enkelt och slumpmässigt spel där spelarna jämför kortens värden och vinner kort från varandra. Spelet fortsätter tills en spelare har alla korten och vinner.

Casino:

Ett kortspel där spelarna samlar poäng genom att plocka upp kort från bordet och matcha dem med kort från sin hand. Målet är att få flest poäng genom att plocka upp och bygga kortkombinationer.

Kille (Knock Rummy):

En variant av Gin Rummy där spelarna försöker bilda kombinationer av kort i form av stegar och trissar. I Kille kan spelare också ”knacka” för att avsluta en omgång tidigare.

Svälta räv (Fox and Geese):

Ett spel där spelarna försöker flytta sina kort från en hög till en annan genom att följa vissa regler. Målet är att bli av med alla sina kort först.

Sjuan (Sevens):

Ett spel där spelarna lägger ut kort i ordning och färg, med start från sjuorna. Målet är att bli av med alla sina kort först.

Cribbage:

Ett kortspel som använder en särskild cribbage-bräda för att hålla reda på poängen. Spelarna skapar kortkombinationer för att vinna poäng och försöker nå en viss poänggräns för att vinna.

Piquet:

Ett historiskt kortspel där spelarna byter kort och tävlar i olika områden, såsom att ha bäst kortkombinationer, flest kort i en färg och högsta kort i en färg.

Skitgubbe (Shithead):

Ett kortspel där spelarna försöker bli av med alla sina kort genom att spela dem på en hög i mitten av bordet. Spelare måste följa vissa regler när de spelar kort, och vissa kort har speciella effekter.

Spader (Spades):

Ett sticktagningsspel där spelarna bjuder på hur många stick de tror att de kan ta. Spelarna måste följa färg om möjligt, och spader fungerar som trumf.

Dessa är bara några exempel på tvåpersoners kortspel. Det finns många fler att utforska, och många kortspel kan anpassas för att spelas med bara två spelare.

President (eller ”Stress”):

Ett kortspel där spelarna försöker bli av med sina kort genom att spela dem på en hög i mitten av bordet. Spelet följer vissa regler och vissa kort har speciella effekter. Målet är att bli av med alla sina kort först och bli ”president”.