Hur spelar jag kortspelet Enkortspoker?

Enkortspoker, även känt som ”Indian Poker” eller ”Blind Man’s Bluff”, är en enkel och underhållande variant av poker som spelas med en standardkortlek med 52 kort. Spelet kan spelas av 2 eller fler spelare och fokuserar på att försöka gissa kortens värde baserat på andras reaktioner och satsningar. Här är en kort guide om hur du spelar Enkortspoker:

Förberedelser:

Du behöver en kortlek med 52 kort och något som kan användas som marker eller låtsaspengar för satsningarna.

Dela ut kort:

Dealern blandar kortleken och delar ut ett kort med framsidan nedåt till varje spelare. Spelarna får inte titta på sina egna kort.

Visa kortet för andra spelare:

Varje spelare tar sitt kort och placerar det på pannan eller pannbandet utan att titta på det, så att de andra spelarna kan se kortets värde, men inte den som håller kortet.

Satsning:

Börja med spelaren till vänster om dealern. Spelaren kan välja att satsa eller lägga sig (kasta kortet och ge upp den aktuella omgången). Om en spelare satsar går spelet vidare medsols, och varje efterföljande spelare kan antingen syna (matcha den tidigare satsningen), höja (öka satsningen) eller lägga sig. Satsningsrundan fortsätter tills alla spelare antingen har synat den högsta satsningen eller lagt sig.

Avslöja kortet:

När satsningsrundan är över visar de kvarvarande spelarna sina kort. Den spelare med det högsta kortet vinner potten. I händelse av oavgjort delas potten mellan de vinnande spelarna.

Nästa omgång:

Korten samlas in, dealern roterar medsols, och en ny omgång börjar.

Enkortspoker handlar mer om att läsa andra spelare och deras reaktioner snarare än att ha en stark pokerhand. Att kunna bluffa och analysera motståndarnas beteenden är viktigt för att lyckas i det här spelet.