Hur spelar jag tärningsspelet Sic Bo?

Sic Bo, även känt som Tai Sai eller Big Small, är ett asiatiskt tärningsspel som spelas med tre tärningar. Målet med spelet är att satsa på olika kombinationer och utfall av de tre tärningarna.

Här är en grundläggande beskrivning av hur man spelar Sic Bo:

 1. Förberedelse: Sic Bo spelas på ett specialbord som visar alla möjliga satsningar och utfall. Du behöver tre tärningar och en transparent kopp eller behållare att kasta tärningarna i.
 2. Placera satsningar: Spelet börjar med att spelarna placerar sina satsningar på det markerade området på bordet. Det finns många olika satsningar som kan göras, inklusive:
  • Stor eller liten: Satsa på att den totala summan av tärningarna blir ”stor” (11 till 17) eller ”liten” (4 till 10), förutom vid en triss (alla tre tärningar visar samma siffra), då denna insats förlorar.
  • Singelnummer: Satsa på att ett specifikt nummer kommer att dyka upp på en eller flera av tärningarna.
  • Dubbelnummer: Satsa på att två av tärningarna kommer att visa ett specifikt par av nummer.
  • Triss: Satsa på att alla tre tärningar kommer att visa samma nummer.
  • Summa: Satsa på att den totala summan av tärningarna kommer att vara ett specifikt värde mellan 4 och 17.
  • Kombination: Satsa på att en specifik kombination av två nummer kommer att dyka upp bland de tre tärningarna.
 3. Kasta tärningarna: När alla satsningar är placerade kastar dealern eller tärningskastaren de tre tärningarna, oftast i en transparent kopp eller behållare. Efter att tärningarna har stannat räknas den totala summan av tärningarna.
 4. Utdelning: Om tärningarnas utfall matchar någon av spelarnas satsningar, får de en utbetalning baserad på oddsen för den specifika satsningen. Utdelningarna kan variera beroende på kasinoregler och satsningstyper.
 5. Ny runda: Efter utbetalningarna är klara börjar en ny runda med nya satsningar och ytterligare tärningskast.

Sic Bo är ett spel som är baserat på tur snarare än skicklighet, så det finns ingen strategi som garanterar framgång. Dock kan spelare lära sig de olika satsningarna och deras odds för att få en bättre förståelse för spelet och maximera sina chanser att vinna.