”Slapjack” är ett snabbt och enkelt kortspel som passar för både barn och vuxna. Spelet går ut på att vara snabbast med att slå ner handen på en korthög när ett visst kort dyker upp. Här är en kort beskrivning av hur man spelar Slapjack:

Antal spelare: 2-8

Kortlek: Standard kortlek med 52 kort.

Målet: Att vinna alla kort i leken.

Regler:

  1. Blanda kortleken och dela ut alla korten jämnt mellan spelarna, med baksidan uppåt. Spelarna håller sina kort i en hög framför sig utan att titta på dem.
  2. Spelaren till vänster om given börjar spelet genom att vända över det översta kortet i sin hög och placera det med framsidan uppåt i mitten av bordet. Spelet fortsätter medsols, och varje spelare lägger i sin tur upp ett kort på den gemensamma högen.
  3. När ett knektkort (Jack) dyker upp, är det dags att ”slå” högen. Den spelare som först slår sin hand på högen med knekten vinner alla korten i högen. Vinnaren tar korten och lägger dem längst ner i sin egen hög.
  4. Om en spelare slår på högen när det inte är en knekt, får den spelare som slår förlora ett kort till mitten av bordet.
  5. Om en spelare får slut på kort under spelets gång, är den personen ute ur spelet. Spelet fortsätter tills det bara finns en spelare kvar, som vinner spelet genom att ha alla korten i leken.

Slapjack är enkelt att lära sig och spela och kräver snabba reflexer och uppmärksamhet. Det är ett utmärkt spel för att ha kul och hålla igång energinivåerna vid sammankomster och familjespelkvällar.