Det finns flera trevliga kortspel som kan spelas med tre spelare.

Här är några exempel på populära kortspel för tre personer:

Skitgubbe (Shithead):

Ett kortspel där målet är att bli av med alla sina kort genom att spela dem på en hög i mitten av bordet. Spelet följer vissa regler och vissa kort har speciella effekter.

Krypkille:

En variant av det traditionella Kille-spelet, anpassat för tre spelare. Målet är att bilda kombinationer av kort i form av stegar och trissar och att bli av med alla sina kort först.

Trippel-Klöver (Cutthroat Pinochle):

En variant av Klöver där tre spelare tävlar mot varandra individuellt. Spelet består av både budgivning och sticktagning, och spelarna försöker samla poäng genom att bilda kombinationer av kort.

Sjuan (Sevens):

Ett spel där spelarna försöker bli av med sina kort genom att placera dem på bordet i ordning och färg, med start från sjuorna. Spelet är roligt och kan vara strategiskt med tre spelare.

Nerts (Pounce):

Ett snabbt och intensivt kortspel där varje spelare försöker bli av med sin kortlek genom att bygga på gemensamma grundkortshögar i mitten av bordet.

Öppet klimp (Sergeant Major):

Ett sticktagningsspel där spelarna bjuder på hur många stick de tror att de kan ta. Målet är att få minst lika många stick som man bjudit på.

3-Man Whist: En variant av det klassiska Whist-spelet, anpassat för tre spelare. I 3-Man Whist är budgivningen förenklad och spelarna spelar individuellt snarare än i lag.

Rummy:

Målet är att bli av med alla sina kort genom att lägga dem i kombinationer på bordet.

Trekorts brag (Three Card Brag):

Ett brittiskt kortspel där spelarna satsar på styrkan av sina kortkombinationer. Dessa är bara några exempel på trepersoners kortspel.