Här är några populära kortspel som passar bra för fyra spelare:

Bridge:

Ett klassiskt trick-taking-spel som spelas med en partner. Målet är att vinna så många stick som möjligt, baserat på budgivningen som sker innan spelet börjar. Det finns två huvudsakliga varianter av Bridge: Kontraktbridge och givbrygga (rubber bridge).

Whist:

Ett annat trick-taking-spel som liknar Bridge, men utan budgivning. Spelarna försöker vinna så många stick som möjligt tillsammans med sin partner.

Pinochle:

Ett trick-taking-spel som spelas med en specialkortlek med 48 kort. Målet är att samla poäng genom att vinna stick och genom att bilda kombinationer av kort.

Hearts:

Ett trick-taking-spel där målet är att undvika att ta stick med hjärterkort och damen av spader. Varje hjärterkort ger 1 straffpoäng, medan damen av spader ger 13 straffpoäng.

Canasta:

Ett rummy-liknande kortspel där spelarna försöker bilda kombinationer av sju kort med samma valör, kallade ”canastas”. Spelet spelas med två kortlekar och fyra jokrar.

Fyrmanswhist:

En variant av Whist som spelas med fyra spelare men utan partners. Alla spelar för sig själva och försöker vinna så många stick som möjligt.

Euchre:

Ett trick-taking-spel som spelas med en kortlek på 24 eller 32 kort. Målet är att vinna minst tre av de fem stick som spelas i varje runda, tillsammans med sin partner.

500:

Ett trick-taking-spel som kombinerar element från Bridge och Euchre. Spelet spelas med 43 kort, inklusive en joker, och budgivning är en viktig del av spelet.

Skitgubbe:

Ett svenskt kortspel där spelarna försöker bli av med alla sina kort och undvika att bli den sista spelaren kvar med kort på handen.

Dessa är några av de mest populära kortspelen för fyra spelare, men det finns många fler att utforska. Prova några av dessa spel med vänner eller familj och se vilka som passar er bäst.