Sverige rankas högt inför Ishockey-VM 2023

Sverige, med en stolt tradition inom ishockey, pekas ut som en av favoriterna att vinna Ishockey-VM i Riga/Tampere i maj 2023. Enligt oddsen från spelbolagen ligger Sverige bland de tre hetaste kandidaterna för att vinna turneringen, tillsammans med Kanada och Finland. Detta kan tillskrivas Sveriges imponerande form och det starka landslaget som består av några av världens bästa hockeyspelare. Det är ännu inte klart vilka NHL-spelare som kommer att delta, men inom ett par veckor kommer vi att få veta vilken trupp Tre Kronor tar med till mästerskapet.

Tre Kronors framgångar i VM Sverige har en lång och framgångsrik ishockeyhistoria, och landslaget är en av de mest framgångsrika genom tiderna. Sedan Hockey-VM startade har Sverige vunnit turneringen totalt 11 gånger, vilket placerar dem på en tredjeplats efter Kanada och Ryssland (tidigare Sovjet).

”11 VM-guld är imponerande.”

Sveriges första VM-guld kom år 1953 och laget har fortsatt att prestera på hög nivå med många imponerande segrar och medaljer genom åren. Senaste VM-guldet vanns 2018, vilket bevisar lagets förmåga att fortsätta vara en konkurrenskraftig nation inom hockeyn.

🏆 Tre Kronors historiska guldmedaljer:

1953, 1957, 1962, 1987, 1991, 1992, 1998, 2006, 2013, 2017, 2018

Sveriges vinstchanser i Tampere/Riga enligt oddsen Sveriges chanser att vinna Hockey-VM 2023 beror på en rad faktorer, inklusive lagets sammansättning, form och motivation inför turneringen. Tre Kronor har ett imponerande landslag bestående av några av ishockeyvärldens mest begåvade spelare. Vidare har Sverige en stark tradition inom ishockey och har tidigare vunnit Hockey-VM 11 gånger, vilket bevisar lagets förmåga att prestera under press.

”Sverige rankas som favorit tillsammans med Kanada och Finland.”

Sammanfattningsvis är förväntningarna höga på Tre Kronor inför Ishockey-VM i Riga/Tampere i maj 2023. Med ett imponerande landslag, en stark tradition inom ishockey och höga odds hos spelbolagen är Sverige en av favoriterna att vinna turneringen. Det återstår att se om Sverige kan möta förväntningarna och ta hem titeln i Ishockey-VM 2023. Vi listar oddsen från sex ledande spelbolag i tabellen nedan – välj och vraka. Heja Tre Kronor!!!