Svenska Spels poker övergår till ny plattform

En del tycker det är på tiden, medan andra menar att det kan vara början på slutet. Det återstår att se hur Svenska Spels pokerklient utvecklas efter övergången till iPoker, men det är tydligt att detta är en satsning på poker från Svenska Spels sida.

1 maj kommer Svenska Spel

Från den 1 maj kommer Svenska Spel att byta plattform och bli en del av iPoker-nätverket. Det innebär att man delar spelarpool med betsson, betsafe, Nordicbet, bet365 och Coolbet, vilket ger ett helt nytt utbud av spel. Vissa frågor återstår att besvaras, men eftersom projektledaren är föräldraledig just nu, kan ni ställa era frågor i kommentarsfältet så ska vi försöka lyfta dem vidare.

Vad innebär detta?

När du loggar in på pokerklienten efter den 1 maj kommer du att behöva ladda ner ny programvara och välja ett nytt smeknamn eller behålla ditt gamla, så länge det inte redan är upptaget. Tidsgränserna ändras också och blir frivilliga, men räknas nu utifrån den tid du är inloggad istället för den tid du spelat som tidigare. Detsamma gäller förlustgränserna. Alla spelaranteckningar följer naturligtvis inte med och blir meningslösa i samband med byte av smeknamn för många.

Många har undrat över Player Of The Year-titeln, och det är något vi kommer att ta upp med Svenska Spel. Inledningsvis försvinner titeln, men man undersöker i vilken form den kan återupptas.