Svenska Spel har nyligen avslöjat sin plan för att lansera en ny pokerklient.

För att öka antalet spelare kommer Svenska Spel att migrera sin sida till iPoker och satsa mer på gemensamma spelarpooler. Även om många aspekter av den nya klienten kommer att vara desamma, kommer Svenska Spel att lägga extra fokus på att addera nya funktioner istället för att ta bort gamla. Till exempel kommer 5-korts Omaha och Mörkpoker att finnas tillgängliga för att attrahera fler spelare.

När det gäller valuta kommer det att finnas både SEK och EUR-spel, men kunderna kommer att behålla sina befintliga konton. Alla Svenska Spel-turneringar kommer inte att finnas tillgängliga från början, men Svenska Spel kommer att lyssna på kundernas feedback och fylla på allt efter behov. POY-rankingen och turneringarna kommer att rulla på som vanligt, och även HU-bord kommer att finnas tillgängliga i nätverkets utbud.

Kommer 100/200 och 200/400 finnas kvar?

Även om vissa spel som 100/200 och 200/400 inte kommer att finnas tillgängliga i SEK från början, kommer Svenska Spel att överväga att lägga till dessa om det finns tillräckligt med efterfrågan. Anonyma bord kommer också att införas på sikt, även om det inte kommer att vara tillgängligt från start. Slutligen kommer 5-manna bord för Texas Hold’em-spel i SEK att finnas tillgängliga på den nya klienten.