Svenska Pokerförbundet överväger re-entry i SM

Förslaget har mötts av blandade åsikter, men förtjänar en närmare titt. Vad anser du? Är det rätt att en spelare kan bli utslagen men ändå ha chansen att vinna en SM-titel?

Poker-SM Live har alltid gått sin egen väg när det gäller pokerns modernisering, med fokus på spelarvänliga strukturer, inköpsnivåer och nya pokervarianter. Detta skiljer sig från andra turneringsserier som har pressat på för höga garantier och därmed tvingat fram turbostrukturer och extremt långa sena registreringsperioder, vilket inte är hållbart i det långa loppet.

Som arrangörer av live-event måste vi dock vara öppna för förändringar som kan förbättra spelupplevelsen. Därför kan årets SM komma att innehålla några nyheter, som Mystery Bounty-turneringar och mer utrymme för Mixed Games. Dessutom kan några befintliga event tas bort eller bli ”open-for-all”, då de inte anses vara rena SM-discipliner.

Den centrala frågan är:

Ska re-entry införas i SM-disciplinerna?

Om ja, bör det begränsas till en re-entry per disciplin och endast vara tillåtet under den sena registreringsperioden?

Debatten har varit livlig inom den svenska pokercommunityn. Förslaget som diskuteras innebär en tillåten re-entry per disciplin under den sena registreringsperioden. För Main Event med flera startdagar skulle det innebära att om en spelare blir utslagen efter den sena registreringsperioden på dag 1A, kan de köpa in sig igen på dag 1B, och så vidare.

En av fördelarna med att tillåta en re-entry är att det kan locka fler spelare till eventet, eftersom de vet att de har en ”andra chans” om de blir utslagna tidigt. Detta är särskilt viktigt för de som reser långt för att delta i tävlingen. Å andra sidan går det emot traditionen att SM ska vara en freezeout-turnering, där alla deltagare har samma förutsättningar oavsett storleken på deras plånbok.

Inget beslut har ännu fattats, men diskussionen är igång och ett första utkast till SM:s schema kommer att presenteras inom kort.