Spel från olika länder och världsdelar

Det finns många olika spel som spelas runt om i världen. Här är några exempel på spel från olika länder och världsdelar:

1. Asien:

Go är ett strategiskt brädspel från Kina som har spelats i över 2 500 år. Spelet spelas på ett brett med 19×19 rutor och spelarna försök erövra så mycket territorium som möjligt genom att placera stenar på brädet och omringa motståndarens stenar.

2. Afrika:

Mancala är en familj av brädspel som spelas över hela Afrika. Spelet spelas på en bräda med två rader av små gropar eller hål där spelarna flyttar stenar eller frön runt brädet. Målet är att samla så många stenar som möjligt i sin ”mancala” eller sista grop.

3. Europa:

Schack är ett strategiskt brädspel som härstammar från Indien men populariserades i Europa under medeltiden. Spelet spelas på en bräda med 64 rutor och spelarna spela mot motståndarens kung.

4. Nordamerika:

Lacrosse är en bollsport som härstammar från urinvånarna i Nordamerika. Spelet spelas med en liten gummiboll och en lacrosse-sticka med en liten nätkorg på toppen. Målet är att göra mål genom att kasta bollen i motståndarens målbur.

5. Sydamerika:

Samba är ett kortspel från Brasilien som spelas med en special kortlek. Målet är att samla poäng genom att bilda kombinationer av kort som matchar färger eller ringer.

Dessa är bara några exempel på spel från olika länder och världsdelar. Det finns många fler spännande spel att upptäcka runt om i världen.