Shawn Sheikhan Dömd till Fyra Års Fängelse för Olicensierad Marijuanaaffär

Shahram ”Shawn” Sheikhan har blivit dömd till fyra års fängelse efter en lång rättsprocess som startade i april 2021. Han greps då för att ha varit involverad i ”innehav med avsikt att sälja” av marijuana, enligt amerikansk lag. Sedan 2019 hade Sheikhan tillsammans med en partner bedrivit en olicensierad marijuanashop vid namn ”Cannaland”, där de tillverkade olika cannabisprodukter för försäljning. Det högsta straffet han riskerade var 40 års fängelse.

En Lång Rättsprocess Efter Gripande 2021

I april 2021 genomfördes en razzia där över ett ton marijuana beslagtogs med ett gatuvärde på över 6 miljoner dollar. Dessutom hittades fem vapen i samband med razzian, vilket ökade på allvaret i fallet. En dom på 40 års fängelse och en böteslapp på 5 miljoner dollar hotade både Sheikhan och hans affärspartner.

Pokerprofilers Försök att Mildra Straffet Blev Förgäves

Under 2022 erkände Shawn Sheikhan sitt brott och överlämnade ungefär 300 000 dollar i kontanter till rättsväsendet som en del av sitt erkännande. Under rättegången försökte flera kända pokerprofiler, inklusive Poker Hall of Famer och PokerGO Presidenten Mori Eskandani, övertyga rätten att utfärda ett mildare straff. Trots dessa ansträngningar fastställdes ändå domen till fyra års fängelse, som ska börja verkställas senast den 1 januari 2024. Efter avtjänat fängelsestraff kommer det att följas av ytterligare tre år av villkorlig dom.