Sällskapsspel: Årets Julklapp 2023

”Gemenskap och Avkoppling i Tumultartade Tider”

Under en period präglad av globala utmaningar och osäkerheter, måste avkoppling och samvaro med nära och kära blivit alltmer påtagligt. HUI har därför utsett sällskapsspelet till Årets julklapp 2023. Denna trend reflekterar en strävan efter trygghet, eskapism och personlig utveckling.

Sällskapsspelet erbjuder en chans att samla familj och vänner för en stunds gemensam avkoppling och är en symbol för samhörighet i svåra tider. Årets julklapp symboliserar en strävan efter gemenskap och en paus från vardagens bekymmer.

För andra året i rad påverkas valet av Årets julklapp av en orolig omvärld. Med det hemstickade plagget som föregående års val. Nutidens sällskapsspel sträcker sig dock bortom hemmets väggar och har integrerats i offentliga miljöer som restauranger, barer och arbetsplatser.

Den senaste tidens teknologiska framsteg har även det till uppkomsten av ”fygitala” spel. En hybrid mellan fysiska och digitala element, som kombinerar traditionella brädspel och rollspel med digital innovation. Denna utveckling understryker sällskapsspelets relevans som årets julklapp.

Emma Hernell betonar att det sker en kontinuerlig utveckling av sällskapsspel. ”Klassiker fortsätter att vara populära, medan ny teknik som AI bidrar till att föra spelupplevelsen till nya höjder,” förklarar hon.