Rob Mercer avslöjad – Cancerlögnen som chockade pokercommunityt

En dröm som blev till en mardröm

Många pokerspelare drömmer om att delta i W.S.O.P Main Event, men få skulle någonsin tänka tanken på att ljuga om sin egen hälsa för att nå dit. Rob Mercer visade sig vara undantaget när han hävdade att han led av obotlig cancer för att vinna sympatier och donationer från andra spelare.

Från hjälpbegäran till GoFundMe framgång

Robs resa började med ett rop på hjälp på sociala medieplattformen X, där han delade om sin kamp mot påstådd cancer. En användare, ”Snoopdoug”, erbjöd honom en plats i en turnering, men Mercer hävdade att han var för sjuk. Men senare bad Mercer Snoopdoug om hjälp med att marknadsföra hans GoFundMe-sida, avsedd att täcka kostnader för W.S.O.P Main Event.

Pokercommunityts stora hjärta

Flertalet pokerprofiler steg fram för att stötta Mercer, bland annat Nick Vertucci som erbjöd sig att betala mellanskillnaden om Robs insamlingsmål inte uppfylldes. Inte nog med det, Rob och hans far njöt också av en svit på Bellagio under Main Event.

Tecken på tveksamhet

Ett flertal händelser under eventet väckte misstankar. Från Robs oväntade beteende till att hans pappa nästan kastades ut från Bellagio, växte skepticismen bland donationstagarna. Misstankarna förvärrades när Mercer blev nära vän med den faktiskt sjuka Cody Daniels, som också donerat till Mercer.

Erkännandet som chockerade alla

Efter avslöjandet medgav Mercer i ett meddelande till Cody Daniels att han hade ljugit om sin tarmcancer. Hans förklaring var att han trodde att han hade bröstcancer men fann det för ”pinsamt” att avslöja. Trots sitt medgivande har Mercer inga planer på att återbetala donationerna han samlat in.

Konsekvenser för pokersamhället

Denna incident lämnar en fläck på pokersamhällets generösa hjärta. Trots många solskenshistorier inom pokercommunityn, kan Mercer-affären göra att många tänker två gånger innan de donerar i framtiden.