Pokerproffset Ali Imsirovic har ständigt anklagats för att fuska i onlinepoker

Nu står Phil Nagy, VD för Americas Cardroom, fram och erbjuder 100 000 dollar till den som kan presentera bevis för dessa anklagelser.

Imsirovic och medspelaren Jake Schindler fick förra året kritik från kollegor inom pokerindustrin, inklusive Alex Foxen och Chance Kornuth, för påstått användande av olagliga realtidsassistansverktyg (RTA) i onlinespel samt samarbete under liveevent.

Trots att båda spelarna stängdes av från PokerGO-event på obestämd tid, deltog de i 2022 års World Series of Poker (WSOP), där Schindler till och med tog hem ett armband, vilket väckte frustration inom pokercommunityt. Efter vinsten undvek Schindler media och saknade en betydande supportersektion vid Bally’s.

Rykten tyder på att Imsirovic, trots den hårda kritiken under det senaste året, inte har ändrat på sitt beteende. Matt Berkey kommenterade på Twitter att han känner till spelare som har information om Imsirovics misstänkta fuskhändelser.

Barry Carter delade en skärmdump från Imsirovics Instagram där det står att han coachar några spelare och gärna vill arbeta med fler. Phil Galfond svarade på detta med en uppmaning om att någon skulle infiltrera och avslöja Imsirovics nuvarande fuskmetoder, vilket ledde till att Nagy erbjöd en belöning för bevis för anklagelserna. Nagy, VD för Winning Poker Network, lovade 100 000 dollar till den som kan visa att anklagelserna är korrekta. Både Imsirovic och Schindler har varit tysta och varken bekräftat eller förnekat anklagelserna.

Efter att ha vunnit 14 high roller-event under 2021, belönades Imsirovic med titeln GPI Player of the Year. Han har inte synts i livepokerturneringar sedan WSOP 2022. Imsirovic och Schindler har tillsammans vunnit 54 miljoner dollar i liveturneringar enligt Hendon Mob, men ryktas nu ha övergått till att endast spela online, där de påstås vara oärliga. Som oftast är fallet med fuskanmälningar inom high roller-communityt, anklagelser framförs, men sällan presenteras konkreta bevis.

Justin Bonomo, som har spelat mot Imsirovic flera gånger, applåderade Nagys belöningsutbud. Han uppmanade sina kollegor att ”ta 100k och starta ett nytt, rent liv” och förklarade att han vet att ”det finns människor i Alis stall som läser detta”.