Patienser och kortspel för en spelare

Här är några exempel på patienser och kortspel som kan spelas av en enda spelare:

  1. Klondike (Solitaire): Detta är en av de mest populära patienserna och spelas med en standardkortlek. Målet är att ordna korten i fyra grundhögar i stigande ordning från ess till kung.
  2. Spider Solitaire: I denna patiens använder man två standardkortlekar. Målet är att bygga åtta kolumner i fallande ordning, med korten i samma färg.
  3. FreeCell: En patiens som spelas med en standardkortlek. Målet är att flytta alla korten till de fyra grundhögarna i stigande ordning från ess till kung, samtidigt som du använder de fyra fria cellerna för att skapa sekvenser.
  4. Pyramid: En patiens där målet är att matcha och ta bort kortpar för att avslöja pyramiden under. Målet är att eliminera alla kort och bilda par med totala poäng som är 13.
  5. Tri Peaks: En patiens där korten ligger ut i tre rader och bildar tre toppar. Målet är att eliminera kort genom att matcha dem med ett kort högre eller lägre i värde.
  6. Golf: Ett kortspel där målet är att bli av med alla korten genom att placera dem i en låg värdesekvens på en golfbanaliknande layout.
  7. Klondike Dice: En variant av Klondike där spelaren använder tärningar istället för kort. Målet är att bygga fyra grundhögar i stigande ordning med tärningarna.

Dessa är bara några exempel på patienser och kortspel som kan spelas av en enda spelare. Det finns många fler variationer och spel att utforska beroende på dina preferenser och svårighetsnivå.