Ny pokerdokumentär ”Dreamers” lanseras på YouTube

Ny pokerdokumentär ”Dreamers” lanseras på YouTube – följ proffsen under World Poker Tour 2022

Filmer om poker är inte så vanliga, men ibland dyker det upp några som till exempel Rounders, som har blivit mycket uppskattad bland pokerspelare. Dokumentärer, däremot, kan ge en helt annan inblick i pokervärlden. Den 14 april släpptes ”Dreamers” på YouTube, en dokumentär som följer flera pokerproffs under World Poker Tour (WPT) World Championship 2022.

Följer pokerproffsen

”Dreamers” skapades av Tom Wheaton, grundaren av Above the Felt, tillsammans med Karl Angelo och Alec Rome. Dokumentären följer pokerproffsen Darren Elias, Matt Berkey, Ethan ”Rampage” Yau, Jaman Burton, Jamie Kerstetter, Jeff Platt och Maria Konnikova under WPT World Championship 2022.

Above the Felt är ett företag som Tom Wheaton grundade med syftet att erbjuda sina spelare för att marknadsföra events och speciella händelser. Ursprungligen planerade man att följa sina spelare och skapa innehåll för företaget, men projektet utvecklades till dokumentären ”Dreamers” när det inspelade materialet blev så omfattande.

Dokumentären

I dokumentären får vi följa Jamie Kerstetters väg fram till finalbordet i WPT Ladies Championship samt Ethan ”Rampage” Yau som vann $25K High Roller. ”Dreamers” skildrar dock inte bara framgångshistorier, utan visar också de utmaningar och påfrestningar som kommer med att vara en professionell pokerspelare.

Förutom YouTube kommer ”Dreamers” även att finnas tillgänglig på Prime Video, Google Play, AppleTV, Microsoft Xbox och andra video-on-demand plattformar senare under sommaren.