Michigan och Pennsylvania kommer att få WSOP Online Mystery Bounty

WSOP Online Mystery Bounty armbandsevenemang tack vare den använda pokermjukvaran. World Series of Poker har ersatt Event #4 på sitt WSOP Online-schema för dessa två stater och byter från en $400 progressiv knockout-turnering till en $500 Mystery Bounty-turnering.

Den nya turneringsformen

Mystery Bounty, är populär idag på samma sätt som progressiva knockout-turneringar var för några år sedan. Men varför får inte Nevada och New Jersey Mystery Bounty-evenemang? Anledningen är att WSOP.com fortfarande använder 888:s äldre mjukvara i dessa två stater, medan Michigan och Pennsylvania använder den mer avancerade ”Poker 8”-plattformen från 888, som har stöd för Mystery Bounties.

Mystery Bounty-evenemanget fanns inte med i det ursprungliga WSOP Online-schemat eftersom WSOP.com fortfarande testade formatet i båda staterna vid den tiden. Man ville inte lova något som man inte kunde garantera vid den tidpunkten.

Det första Mystery Bounty Online

Armbandsvenemanget för amerikanska spelare kommer att äga rum den 25 juni klockan 18:30 ET i både Michigan och Pennsylvania. Varje stat kommer att ha sin egen turnering på grund av att spelarpoolerna fortfarande är separata. Den $500 ($450 + $50) dyra turneringen har en garanterad prispott på $100 000 och tillåter tre återköp per person.

I en Mystery Bounty-turnering finns det två distinkta prispotter baserade på spelarnas inköp: den vanliga prispotten och bounty-prispotten. Den vanliga prispotten betalas ut i kontanter till spelarna baserat på slutplaceringen, medan bounty-prispotten fördelas när spelarna når bounty-fasen av turneringen.

För WSOP Online Mystery Bounty

Eventet går den första fasen fram till nivå 17, där turneringen spelas som vanligt utan några speciella skillnader. Den andra fasen börjar på nivå 18, där bounties kommer in i bilden. Varje spelare har en bounty på sitt huvud, men till skillnad från en progressiv knockout-turnering är belöningen för varje spelare okänd (därav ”mysteriet”). När en spelare elimineras efter nivå 18 får eliminatören en slumpmässig prisutdelning från en pool med möjliga belopp.

I detta specifika evenemang är den högsta bountypriset $20 000. Det finns också två $5 000 bounties, tio $1 000 bounties och totalt $10 000 som fördelas på andra möjliga bounties.

Både Michigan och Pennsylvania kommer att ha sju online-armbandsvenemanag, som hålls en gång i veckan från den 4 juni till den 16 juli.