LIPS Tour hyllar kvinnor i poker med Nevada State Ladies’ Poker Championship och lagtävling

Ladies International Poker Series (LIPS) Tour har varit en föregångare i att uppmuntra fler kvinnor att delta i pokerspelet. Den senaste veckan och in i helgen har LIPS Tour arrangerats på South Point Casino i Las Vegas. Först på schemat var en unik lagtävling som samlade spelare från hela USA, representerande sina regioner. Helgen avslutas med LIPS Tour Nevada State Ladies’ Poker Championship, där en välkänd spelare försöker vinna sin tredje NSLPC-titel någonsin.

Lagtävling i poker uppskattas av alla

Först ut var US Ladies’ Team Poker Championship, där regionala deltagare samlades och tävlade både individuellt och för sina respektive lag. I denna freezeout-turnering fick spelarna som tjänade in pengar poäng som gick till sina lagtotal. När turneringen var slut summerades poängen och lagvinnaren korades.

275 kvinnor deltog vid borden för att representera sina lag, och 36 av dessa spelare i $100 buy-in-turneringen skulle ta hem lite pengar för sina insatser. Trots att turneringen var mycket tävlingsinriktad, var det en stark sammanhållning och stöd bland kvinnorna för varandra, även motståndarlagets spelare, något som sällan ses i en turneringspokermiljö. Till sist vann Royal Crappers’ Julie Lang den individuella titeln, medan Portland Punters’ Angela Jordison kom på andra plats. Lang gick hem med förstapriset på $5493.

 1. Julie Lang (Royal Crappers), $5493
 2. Angela Jordison (Portland Punters), $3850
 3. Donna Houle (The 420’s), $2599
 4. Jen Bernard (Portland Punters), $2090
 5. JJ Liu (Southern Poker Pistols), $1705
 6. Kristen Deardorff (The Stackers), $1375
 7. Linda Johnson (Vegas Divas), $1073
 8. Gigi Santiago (Diamond Dolls), $866
 9. Patty Pfeil (East Meets West), $688

I lagtävlingen var det Portland Punters som tack vare Bernard och Jordisons insats vid finalbordet kunde säkra lagmästerskapet. Duon bidrog med 155 av de totalt 157 poäng som Punters fick. Inget lag hade alla fem spelare som tjänade poäng i turneringen, men fyra lag hade fyra deltagare som bidrog med poäng – Diamond Dolls, Sin City Aces, Love Cats and Stacks, och Pahrump Divas.

Slutställningen för LIPS Tour Team Championship blev:

 1. Portland Punters, 157
 2. The Stackers, 105
 3. Royal Crappers, 100
 4. The 420’s, 95
 5. East Meets West, 85
 6. Diamond Dolls, 82
 7. Ladies’ Choice, 80
 8. Southern Poker Pistols, 69
 9. Pahrump Divas, 62
 10. Vegas Divas, 60

Nevada State Ladies’ Poker Championship pågår

Kvinnorna återvänder nu till den individuella kampen i en stor händelse för kvinnors poker – Nevada State Ladies’ Poker Championship.

Denna turnering har blivit en mötesplats för kvinnor i pokervärlden, där både konkurrens och gemenskap värderas högt. Tillbaka för att försvara sin titel är den enda tvåfaldiga vinnaren av evenemanget, Ruth ”Ruthless” Hall, som är en kämpe både i livet och i poker. Hall, som varit en av de mest uttalade förespråkarna för kvinnors engagemang i pokerspelet, är regerande mästare i turneringen och vann även 2019 års upplaga.

Hall har dock kämpat även utanför pokerborden. Efter att ha överlevt cancer, drabbades hon nyligen av ett anfall av kronisk hjärtsvikt. Tack vare att det upptäcktes i tid kunde Hall få behandling, återhämta sig och förbereda sig för att försvara sin titel på South Point.

LIPS Tour fortsätter att visa att kvinnor inte bara kan spela poker, utan de kan även prestera på en hög nivå och ha roligt samtidigt. Håll utkik efter helgens evenemang på LIPS Tours Facebook-sida och se om Hall kan återta sin titel som vinnare av Nevada State Ladies’ Poker Championship.