Fuska I Poker – Och Lite poker Historia

Fuska i poker är en oetisk och otillåten handling som innebär att man medvetet försöker lura andra spelare att tro att man har en bättre hand än man faktiskt har, eller att man använder sig av otillåtna metoder för att ta reda på information om andras händer. Här är de sex vanligaste sätten att fuska i poker, tillsammans med lite historia om fusket:

Markering av kort:

Detta innebär att man markerar korten på något sätt för att kunna känna igen dem senare. Det kan exempelvis ske genom att man böjer hörnen på korten eller genom att man på annat sätt gör en subtil märkning på dem.

Kortbyte:

Man byter ut sina dåliga kort mot bättre kort som man har gömt undan på något sätt. Det kan exempelvis ske genom att man har ett extra kort gömt i handen eller genom att man använder sig av en falsk bunt av kort.

Mörkning av kort:

Detta innebär att man medvetet mörkar korten för att inte visa dem för de andra spelarna. Det kan exempelvis ske genom att man har ett extra kort gömt i handen som man håller över de andra korten.

Stacking av kort:

Detta innebär att man staplar korten på ett sådant sätt att man enkelt kan få tillgång till det kort man vill ha när man vill ha det. Detta kan exempelvis ske genom att man använder sig av ett speciellt kortspel med en annan ordning på korten än vanligt.

Samarbete med en annan spelare:

Två eller fler spelare samarbetar för att fuska genom att exempelvis signalera till varandra vilka kort de har eller genom att göra en överenskommelse om att inte satsa mot varandra.

Tekniska hjälpmedel: Man använder sig av tekniska hjälpmedel för att fuska, exempelvis genom att använda en mobiltelefon eller en dator för att ta reda på information om andras händer.

Fusk i poker har funnits sedan spelet först uppfanns under 1800-talet i USA. Under den tiden var fusket vanligt och det fanns många professionella fuskspecialister som turnerade runt och lurade folk på pengar. Idag är fusket fortfarande vanligt, men det är också betydligt mer ovanligt att fuskspecialister kan verka obehindrat. Pokerrum har utvecklat många tekniska lösningar för att upptäcka och stoppa fusk, och det finns också regler som förbjuder fusket och som kan leda till diskvalifikation och ibland till och med lagliga åtgärder.