Bråk på Irish Poker Open 2023! -Bristande respons från personal

Irish Poker Open 2023 (vi kallar det ”Irish Poker Open” för att minska förvirringen med golfversionen av Irish Open) fick uppmärksamhet, men inte alltid av skäl som satte turneringen i ett bra ljus. . Även om huvudeventet hade ett monsterfält (2 491 deltagare), vek aldrig William Kassoufs bedrifter med den berömda pokern. Detta kan ha varit det största problemet tills poker communityt fick reda på det påstådda fysiska bråket och mörkläggningen av golv personalen.
Den kanadensiska proffsen hävdar att det var ett fysiskt bråk som inte resulterade i någon straff

Tidigare i veckan gick det kanadensiska pokerproffset Louise Francoeur till Facebook för att dela vad som hände under Main Event. Enligt Francoeur slog spelaren honom efter ett gräl mellan de två, där han också blev tillsagd att ”f**k you” efter bråket (ett annat brott mot TDA-reglerna). Vid den tiden togs spelaren bort från golvet och kastades ut från turneringen för sina handlingar, och situationen verkade ha lösts – åtminstone efter turneringsuppehållet.
Francoeur skriver att efter uppehållet i turneringen, ”var den arga mannen fortfarande inne (och) vid bordet bredvid mig … Och INGEN PRÖVER MIG!” Francoeur fortsatte (författaren lade till parenteser för tydlighetens skull): ”Jag ringer den kvinnliga våningen (som påstås ha sett övergreppen), hon är arg och säger att killarna (förmodligen manliga medlemmar av golvet) hade ett möte och JP (McCann, turnering regissör). från Irish Poker Open) upphävde golvbeslutet att jag inte var inbjuden till mötet och jag är väldigt upprörd över det.

Naturligtvis blev Francoeur upprörd över beslutet och McCann kom enligt uppgift till Francoeur för att försöka jämna ut saker och ting. Istället gjorde han dem värre. Enligt Francoeur, ”(McCann) motiverar sitt beslut … sa att dealern inte borde ha talat och att (dealern) gjorde det första misstaget som orsakade spiraleffekten.” I McCanns uttalande säger Francoeur att han kände att spelaren ”helt enkelt drev som spelarna och det fanns ingen anledning att kasta honom ut. av händelsen.”

Det kanske mest chockerande, åtminstone för Francoeur, var att spelaren tilläts tillbaka till turneringen efter att ha blivit utstött. ”(McCann sa) spelaren erkände till och med att han slog mig och betedde sig illa och bad om ursäkt till (McCann),” säger Francoeur, ”så han fick bara en till varning och (ut igen).”

”Om HEAD-arrangören (JP McCann) inte kan (det) ordentligt under omständigheterna, bidrar det till att alla övergrepp bara förtjänar oändliga varningar”, avslutade Francoeur. ”Det finns många andra pokerrum … allt var fel på så många nivåer, inklusive att ignorera (den allseende kvinnan).”

Tystnad omger Irish Poker Open och McCann

Enligt vittnen trakasserade den utsända spelaren Francoeur när de två spelarna satt bredvid varandra. ”Om det rätta beslutet (av golvinspektörer) att kasta ut en kvinnohatare och skydda en kvinnlig spelare kan upphävas, hur kan någon känna sig trygg vid nästa års börsintroduktion? frågar spelaren. ”Har börsintroduktionen en giftig ”pojkar kommer att vara pojkar”-kultur som kvinnliga spelare bör undvika? Gör ledningen för Irish Poker Open RÄTT… eller behöver vi alla titta på vår rygg i vilken turnering hon än är i spelar..?”

Det har kommit många förfrågningar från människor i pokercommunityt (spelare, media och andra) om att både Irish Poker Open och McCann ska vara turneringsledare och promotor. Hittills har allt mötts av tystnad. Det fanns inte heller något pressmeddelande om fallet att erbjudandet offentliggjordes. Poker News Daily försökte kontakta McCann via sitt Twitter-konto, där han hanterar Irish Poker Open-relaterade frågor, och möttes också av tystnad.