Banka Bäver: En Spännande Kortlek med Utmaningar och Överraskningar!

Dyk in i den dynamiska världen av ”Banka Bäver”, ett kortspel som är lika spännande som det är roligt, och delar likheter med det populära spelet ”Svälta räv”. Oavsett om du är två spelare eller fler, är detta spel perfekt för en engagerande tid. Se till att ha en standardkortlek med två extra jokrar till hands innan du börjar.

Mål med Spelet

Gör dig redo att kämpa om att förvärva hela kortleken, det ultimata målet i detta spel!

Regler för att Spela Banka Bäver

För att inleda spelet, fördela alla korten jämnt mellan spelarna, med baksidan vänd uppåt framför varje deltagare. Alla övriga kort bör läggas i en central hög på bordet.

Spelet fortsätter i en medsols riktning där varje spelare, i sin tur, tar ett kort från sin egen hög och placerar det öppet på den centrala högen. När ett ansiktskort (knekt, dam, kung eller ess) visas, måste den nuvarande spelaren lägga upp ytterligare kort enligt följande:

  • Knekt: 1 kort
  • Dam: 2 kort
  • Kung: 3 kort
  • Ess: 4 kort

Här är det där spänningen växer: Om spelaren enbart lägger nummerkort, får den spelare som lade det ursprungliga ansiktskortet samla alla korten på bordet i sin hög. Om en ny klädda kort läggs ut istället, övergår turen till nästa spelare som då följer samma regel som angivet ovan.

Spelarna har också möjlighet att vinna korten på bordet genom att vara den första att slå på kortstacken när vissa specifika situationer uppstår, såsom:

  • När två kort med identisk valör placeras efter varandra, till exempel, en följd av två tvåor.
  • När det översta kortet matchar valören på det allra första kortet i högen, vilket visas för alla innan spelet startar.

Hur avgörs en Vinnare?

Striden fortsätter tills en spelare triumferar genom att lyckas spela ut alla andra spelares kort och därmed erövra hela kortleken.


Hoppas det här är till hjälp!