Stress

En joker i kortspelet stressDetta kortspel är ett spel med endast två deltagare, det går fort, som du kanske hör på namnet och det är fantastiskt roligt att spela. Här vinner man på att vara stresstålig och ha snabba reflexer. Man använder hela kortleken utom jokrarna och man kan som sagt bara vara 2 spelare.

 
Man börjar med att dela ut hela kortleken till de två spelarna med bildsidan neråt. När man spelar får man bara använda en hand var att spela med och hålla korten med den andra. Spelet börjar med att båda spelarna lägger ett kort var på mitten av bordet, man gör det samtidigt och så ska man göra allt i spelet, samtidigt alltså. När båda spelarna har lagt sina kort på mitten så lägger varje spelare fyra kort framför sig med bildsidan uppåt även där. De två korten som ligger i mitten är dem man har gemensamt från och med nu. Där kan båda lägga kort i båda högarna om det finns möjlighet och man vill det.
 
Korten som man lägger i korthögarna i mitten måste vara ett lägre eller högre i nummerordning än det som ligger. När man spelar har båda spelarna möjlighet att ändra ”håll” på kortleken som dem vill. Ligger det tillexempel ett ess så kan man lägga både en tvåa och en kung.
 
Nu till tricket, skulle det vara så att det någon gång under spelets gång blir så att båda korten i dessa högar får samma värde så ska den spelare som ser det först slå på högarna och ropa Stress! Blir man först med det så vinner man den omgången, då måste motspelaren plocka upp båda högarna som ligger till sin hand. Man vinner spelet genom att bli av med alla kort man har på handen.